Megveszi az Aegon a CIG EMABIT magyarországi tevékenységeit

Bejegyzések /

Megveszi az Aegon a CIG EMABIT magyarországi tevékenységeit

A magyar biztosítási piacon aktuálisan zajló állomány átruházással kapcsolatban a CIG Pannónia Biztosító és Aegon Biztosító az alábbi kommunikációt tette közzé:

"A CIG Pannónia bejelentette, hogy leányvállalata, a CIG EMABIT magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágait állományátruházás keretében - az MNB engedélyének függő hatályával - értékesíti. Erre már a két héttel ezelőtti gyorsjelentés közzétételénél volt szó, részletesen itt írtunk róla:

A 100 ezer darab szerződést meghaladó, közel 6 milliárd Ft állománydíjú portfólió értékesítésére a leányvállalat szavatolótőke helyreállítási tervének keretében kerül sor. A menedzsment további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A továbbiakban – a felügyeleti jóváhagyást követően – az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást. A mostani döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek a működését és pénzügyi stabilitását. Az Életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék – közölték.

Nem először köt üzletet a CIG EMABIT az Aegonnal, portfóliótisztítása keretében már több alkalommal is számíthatott a holland tulajdonú biztosítóra, ugyanakkor az eladási árat egyik esetben sem közölték:

  • 2014-ben az Aegonra ruházta át lakossági állományát,
  • 2017-ben az Aegon vette át a társaság kgfb, társasház- és lakásbiztosítási állományát,
  • 2020-ban pedig a friss közlemény szerint a magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágai kerülnek sorra"

További Bejegyzések