Aktívan kezelt eszközalapok az Atom Bróker Kft. kínálatában

Bejegyzések /

Aktívan kezelt eszközalapok az Atom Bróker Kft. kínálatában

Aktívan kezelt eszközalapokat érhetsz el az Atom
Bróker kft.-n keresztül.

Profi befektetők keresik a legjobb hozamot befektetéssel kombinált élet- és nyugdíjbiztosításokban.

A bankmonitor.hu cikke alapján

"Az aktívan kezelt befektetési alapok mögött profi elemző csapat dolgozik éjt nappallá téve azon, hogy megtalálják a legígéretesebb befektetéseket. Ezeknél az alapkezelő és a portfólió menedzser személye a garancia a színvonalas szakmai munkára. Népszerűek ugyanakkor az úgynevezett passzívan kezelt befektetési alapok is, amelyek közül az ETF-ek a legismertebbek. Ezek egy bizonyos részvénykosár vagy éppen egy adott tőzsde árfolyammozgását képezik le. Két nagyon különböző befektetői filozófiáról van szó, ám a piacon mindkettőnek megvan a maga létjogosultsága. 

Az ETF-ek (Exchange Traded Funds) egy meghatározott tőzsde kiválasztott részvényeinek árfolyamát képezik le, vagyis azokkal mozognak együtt. Ez persze azt is jelenti, hogy esetükben nincs szükség olyan aktív portfólió-menedzsmentre, mint azoknál az alapoknál, ahol a portfólió folyamatosan változik aszerint, hogy éppen hogyan teljesítenek az egyes befektetési elemek.

Ez utóbbi alapok kulcsfigurái a portfólió menedzserek, akik döntenek arról, hogy a szabályok keretein belül milyen eszközök kerüljenek az általuk kezelt alap portfóliójába, illetve mikor érdemes lecserélni azokat, mert már nem kedvezőek a jövőbeli kilátások.

[...]

Egy átlagos részvénypiaci korrekció kb. 10%-os visszaesést eredményez, egy erősebb medvepiac 20-25%-os esést jelenthet. Az ETF-ek ezen mozgásokat ugyanúgy lekövetik, mint az emelkedést, így érdemes tudatosan dönteni, hogy mikor, melyik alternatívát választjuk. Mindkét lehetőség rendelkezésre áll Magyarországon."

A teljes eredeti cikket itt olvashatja:
https://bankmonitor.hu/cikk/mi-a-kulonbseg-a-passzivan-kezelt-es-az-aktivan-kezelt-befektetesi-alapok-kozott/

További Bejegyzések